Reünisten vieren 75 jaar KCT

Eerder op 22 maart j.l. vierde Korps Commandotroepen ingetogen haar 75ste verjaardag. Sinds 1967 wordt eens in de vijf jaar (lustrumviering) flink uitgepakt met een grootse reünie. De reünie is toegankelijk voor militair- en burgerpersoneel dat tenminste 6 maanden bij lees verder »

Uniek video -en beeldmateriaal

Op de website van Defensie is momenteel een zgn. ‘historisch canon’ over het Korps Commandotroepen geplaatst. Dit overzicht van verleden en heden van het KCT is rijkelijk geïllustreerd met authentieke foto’s en unieke filmopnamen. Als u geïnteresseerd bent in het lees verder »

Bel in ere hersteld

Op dinsdag 21 maart heeft een in de vergetelheid geraakte relikwie uit de ‘oude’ Engelbrecht van Nassaukazerne een prominentere en nuttiger plaats gekregen. Na wat verhuizingen en omzwervingen is de bel weer in ere hersteld en heeft plek gekregen op lees verder »

Eerste fase ‘Skillslab Medic’ afgerond

Op dinsdag 22 maart is een flinke stap gezet op weg naar de realisatie van het ‘Skillslab Medic’. Het ‘Skillslab Medic’ moet operators een realistische oefen -en trainingsomgeving bieden voor het onderhouden van hun medische kennis en kunde. Wisselende scenario’s lees verder »

Korps Commandotroepen viert en herdenkt

Op 22 maart 1942 beginnen de eerste 48 Nederlandse vrijwilligers in het Schotse Achnacarry aan de Engelse commando-opleiding. De 25 mannen die na een bikkelharde opleiding in het Commando Basic Training Center als commando’s Achnacarry verlaten, vormen vervolgens No 2 lees verder »

actueel.php (nl-korps-commandotroepen-viert-en-herdenkt)