Officieren verwaarlozen defensie

Op 19 juli werd op het sportveld, onder een nietsontziende zon, de traditionele voetbalwedstrijd gespeeld tussen officieren (offn) en onderofficieren (oon). Met het substantiële verlies van vorig jaar in het achterhoofd (1-5), betreden beide elftallen ambitieus het veld. Een partij wil zich revancheren voor die verschrikkelijk slechte pot van 2015 en de andere partij ruikt een nog groter succes. Beide teams stellen zich zoals altijd in op een hoog tempo en houden de nodige wisselspelers achter de hand. Het arbiterstrio oogt solide en wekt vooralsnog de indruk onpartijdig te zijn. Het aanwezige publiek, meestal niet weg te branden aan de zijlijn, heeft deze keer verkoelende plaatsjes in de buurt van de hindernisbaan opgezocht. Kortom niets staat een mooie wedstrijd (2 x 30 minuten) in de weg.

Eerste doelpunt

Vroege openingstreffer

De Korpsadjudant, adjudant Art Groenendijk, verricht de officiële aftrap en moet dan rap het vege lijf redden omdat er direct op de bal wordt gejaagd. Een zeer korte periode van aftasten wordt vrij abrupt beëindigd door agressief combinatiespel van de oon. De offn kunnen niet meer doen dan de bal proberen weg te werken. Dimitri, keeper van de offn, moet vaak aan de bak en probeert de openingstreffer zolang mogelijk uit te stellen. Na ongeveer zeven minuten weet de immer fraai voetballende Tom van de Sport met een knalharde en strakke bal van afstand het officiersdoel te vinden. Een dramatische duik van Dimitri mag niet meer helpen: 0-1. De ’toevallige’ presentie van adjudant Han, ook bekend als de 12de man van het oon-elftal, achter het doel van Dimitri zal ongetwijfeld bijgedragen hebben aan deze snelle voorsprong.

omhaal oon

Mooie omhaal

De offn krijgen sporadisch kansen om voor de goal van de tegenpartij te komen en als dat dan een keer gebeurt, weet de keeper op tijd in te grijpen. De 0-2 laat niet lang op zich wachten. Even dreigt het 0-3 te worden. Met een klassieke omhaal uit het schoolboekje swingt Theo de bal richting officiersdoel, Dimitri staat deze keer wel goed en houdt zijn doel schoon. De offn rapen alle moed bij elkaar en met nieuw elan probeert men de bal op de helft van de tegenstander te krijgen. Die inzet wordt beloond. Door een listig gespeelde bal belandt de bal eindelijk in de goal van de oon: 1-2. Dat is tevens de ruststand.

Erik schot

Tweede helft

Mochten de offn in de rust de moed verzameld hebben om de achterstand weg te poetsen, het is al snel na de aftrap in de tweede helft weer raak voor de oon. Met een uitgekiend lobballetje wordt de bal over de uitgelopen keeper heen gelepeld: 1-3. Alhoewel de offn beter in de wedstrijd komen en elkaar beter weten te vinden in de voorhoede, gaat het bij voortduring mis in de verdediging. Een kans doet zich voor als de offn een directe vrije trap  links van het oon-doel mogen nemen. Erik krult met veel gevoel de bal over de muur heen en treft helaas de lat. Die kans heeft zeker meer verdiend. Buiten deze kans ligt het initiatief voornamelijk bij de goed voetballende oon.

Fair Play

gewonde speler afgevoerd

De uiteindelijke eindstand is 1-6 voor de oon. C-KCT, kolonel Jelte Groen, overhandigt de felbegeerde beker met de grote oren aan het winnende team. De monsterzege wordt met stift vereeuwigd op de wedstrijdbal. Het arbiterstrio heeft de wedstrijd goed onder controle gehad en wordt door C-KCT bedankt. De wedstrijd kenmerkte zich ook door een hoge mate van ‘fair play’. Slechts één speler met een knieblessure moest afgevoerd worden naar de MGD. De offn denken het volgend jaar beter te kunnen gaan doen. Zij weten immers dat het oon-team sterspeler Tom van de Sport volgend jaar niet meer kan opstellen omdat hij binnenkort naar de KMA gaat. Tom in ieder geval bedankt voor de vele mooie voetbalmomenten en je inzet voor het Korps, veel succes op de KMA.

Zal het de offn volgend jaar wel gaan lukken?